01.06.2021

Jaama Run ja Jaama MTB: Kaisa Mäkäräinen: ”Kannustan mukaan - hyvä tapahtuma tulossa”

Tulevan viikonlopun Jaama Run – ja Jaama MTB –tapahtumiin on luvassa huippuolosuhteet. Kaisa Mäkäräiselle Jaama Run on alkukesän kisakalenterin ainoa tapahtuma.
Kuva tulossa

Kontiolahti Outdoorin tiedote 1.6.2021

Kesäkuun ensimmäisen viikonlopun Jaama MTB - ja Jaama Run -tapahtumat päästään tämän hetken ennusteiden mukaan järjestämään huippuolosuhteissa.  

“Kontionpolkujen reitit ovat hyvässä kunnossa. Sääennuste lupailee aurinkoa ja poutaa, mutta ei kuitenkaan hellettä. Olosuhteet näyttävät erittäin hyviltä”, sanoo tapahtumaa järjestävän Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.  

Kaisa Mäkäräinen mukana 12 kilometrillä 

Yksi viikonlopun tapahtumiin ilmoittautuneista on sunnuntain Jaama Runissa tutuissa maisemissa juokseva ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen. Hänelle Jaama Run on alkukesän ainoa kilpailu kisakalenterissa.  

Harjoitusmäärien osalta hiljaiset kevätkuukaudet ovat muistuttaneet Mäkäräistä aktiiviuran aikaisista siirtymäkausista kohti kesän vaativaa treenikautta. Harjoittelun vähäisyyteen on vaikuttanut jalassa oireillut rasitusvamma.      

“Hiihtokausi kun loppui, niin ihan yksittäisiä juoksutreenejä ja vähän punttia on tullut tehtyä. Kesän aikana liikun sillä fiiliksellä, mitä ennätän, millainen sää on ja miltä sattuu tuntumaan. Junnuleirejä on tiedossa jonkin verran, ja niillä tulee käytyä varmaan rullasuksillakin, mutta muuten kesän liikkuminen painottuu juoksu- ja pyörälenkkeihin”, Mäkäräinen sanoo.   

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 

Viikonlopun tapahtumiin hän toivoo muitakin mukaan. Koronarajoitusten takia tapahtumiin voi ilmoittautua vain ennakkoon. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstaina.  

“Kannustan ihmisiä mukaan. Saadaan varmasti tapahtumat turvallisesti järjestettyä. Hyvät tapahtumat on luvassa, kun vain saadaan osallistujia liikkeelle.”  

Jaama Runissa hän on juossut aiempinakin vuosina.  

“Hauska reitti. Alussa saa juosta tasaisia polkuja. Lopussa on vähän haastavampaa ja pitää muistaa säästellä voimia vähän sinnekin. Mielelläni käyn tällaisissa tapahtumissa. Kun on muitakin ympärillä, se potkii itseäkin yrittämään enemmän”. 

Lisätietoja:  

Tapahtumajärjestelyt: Kimmo Turunen Kontiolahti Outdoor 050-5633480 

Jaama MTB 5.6.2021 

  • Reitit Kontionpoluilla sopivat kokeilijoille ja konkareille 
  • Reittien pituudet: 24 km, 46 km, 68 km 
  • Reiteillä 24 ja 46 km myös ikäluokka N/M15 
  • Sähköpyörämahdollisuus kaikissa sarjoissa 
  • Tapahtumasivut: https://jaamaevents.com/jaama-mtb  

Jaama Run 6.6.2021 

  • Reitit Kontionpoluilla sopivat kokeilijoille ja konkareille 
  • Reittien pituudet: 5 km, 12 km, 24 km 
  • Reiteillä 5 ja 12 km myös ikäluokka N/M15 
  • Tapahtumasivut: https://jaamaevents.com/jaama-run