04.02.2021

Uutuudet Jaama Winter ja Jaama MTB: Jaama Events kokoaa Kontiolahti Outdoorin tapahtumat

Kontiolahti Outdoor julkistaa uusina tapahtuminaan kesäkuussa järjestettävän Jaama MTB:n ja maaliskuun loppuun ajoittuvan Jaama Winterin. Kesäkuussa juostavan Jaama Runin kanssa ne muodostavat Jaama Events -tapahtumaperheen.
Kuva tulossa

Jaama Events -tapahtumien pääpaikka on Kontiolahden ampumahiihtostadion. Kuva Sami Vuomajoki.

Kontiolahti Outdoor kehittää tapahtumatarjontaansa ja julkaisee Jaama Events -tuoteperheen, joka koostuu Jaama Run -polkujuoksun lisäksi uudesta Jaama Winter -tapahtumasta sekä Jaama Runin kanssa samana viikonloppuna järjestettävästä uudesta Jaama MTB -tapahtumasta.   

Jaama Winter - ensimmäinen talvipolkutapahtuma

Kaksipäiväisessä Jaama Winter -tapahtumassa 20.-21. maaliskuuta pyöräillään ja juostaan peräkkäisinä päivinä. Osallistua voi joko vain toiseen lajiin tai molempiin.  

—Noin 10 kilometrin lenkki kulkee lähes kokonaan Kontionpolut-reitistöllä. Reitti on sama sekä juoksijoille että pyöräiljöille - eroja on vain matkojen pituuksissa. Pyöräilyssä samaa lenkkiä kierretään kaksi tai neljä kertaa ja juoksussa joko kerran tai kaksi. Kyseessä on ensimmäinen tapahtuma, joka järjestetään Kontiolahden kunnan huoltamalla talvipolkuosuudella, Kontiolahti Outdoorin Mika Okkonen sanoo.

Jaama MTB ja Jaama Run samana viikonloppuna kesäkuussa

Kahtena edelliskesänä järjestetty polkujuoksutapahtuma Jaama Run saa rinnalleen maastopyöräilytapahtuma Jaama MTB:n. Tapahtumat järjestetään peräkkäisinä päivinä kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Reitit rakennetaan Kontionpolut-verkoston poluille.

—Jaama Run jatkaa tutulla konseptilla: Reitit ovat helppoja, hyvin juostavia ja sopivia myös ensimmäiseen polkujuoksutapahtumaansa osallistuville. Haemme oheistapahtumiin sisältöjä, jotka innostavat esimerkiksi perheitä liikkumaan, Okkonen sanoo.   

Kesän 2021 uutuutena lanseerattavan Jaama MTB -tapahtuman reittisuunnittelu on vielä kesken. Arvio on, että reittien pituudet tulevat vaihtelemaan noin 20 ja 60 kilometrin välillä.   

—Reitit tulevat olemaan hyvin ajettavia ja vauhtia hakeville pyöräilijöille myös nopeita. Korkeuseroja kertyy reitin varrella olevilta harjuilta, mutta teknisesti vaikeita osuuksia tai suuria mäkiä reitille ei tule, Okkonen sanoo.    

Jaama Winter kutsutapahtumana koronan takia

Koronarajoitteiden takia ensimmäinen Jaama Winter -tapahtuma järjestetään kutsutapahtumana, johon voi osallistua enintään 20 henkilöä per päivä.

—Odotamme koronatilanteen rauhoittumista ja toimimme viranomaissuositusten mukaan. Kesäkuun tapahtumien osalta pidämme toivoa yllä, että rajoitteita voidaan lieventää ja tapahtumiin voi osallistua nykyistä enemmän ihmisiä, Okkonen sanoo. 

Kutsutapahtumaluonteesta huolimatta ensimmäisestä Jaama Winteristä kiinnostuneet voivat kysyä vapaita paikkoja järjestäjältä. 

—Suunnitelmamme on, että maaliskuussa pilotoimme tapahtumaa ensimmäisen kerran. Toivomme osallistujilta innostusta myös tapahtumaa kehittävään ideointiin. Kumppaneiden lisäksi meillä on vapaita paikkoja innokkaille harrastajille - etenkin jos sama henkilö on valmis osallistumaan kumpanakin päivänä, Okkonen sanoo.  

----

INFO: Jaama Events 

 • Jaama Winter 20.-21.3.2021: 
  • ​Lauantai 20.3.: Pyöräily 20/40 km 
  • Sunnuntai 21.3.: Juoksu 10/20 km
 • Jaama MTB 5.6.2021: 
  • ​Sarjoja myös sähköpyörille 
  • Reitit ilmoitetaan maaliskuussa 2021
 • Jaama Run 6.6.2021
  • 5/12/24 km sekä alle 10-vuotiaille suunnattu Mini-Jaama (noin 1 km)
 • Tapahtumatietoja päivitetään sivustolle jaamaevents.com
 • Katso Kontionpolut-reitistön esittelyvideo
 • ​Tapahtumissa vastuullisina järjestäjinä ovat Kontiolahti Outdoor ja Kontiolahden Urheilijat 

Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Mika Okkonen, Kontiolahti Outdoor, 050-3756733