06.06.2021

Helteinen Jaama Run: Voitot reittiennätyksillä Kuopioon ja Joensuuhun 

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen ja Puijon Mahdin Teemu Toivanen kellottivat uudet reittiennätykset Jaama Run -polkujuoksutapahtuman 12 km reitillä Kontiolahdella.
Kuva tulossa

Kaisa Mäkäräinen ja Ville-Valtteri Karvinen. Kuvaaja Petri Kiukas.

Kontiolahti Outdoorin tiedote 6.6.2021
 
Kuumuus ei pehmittänyt Jaama Run -polkujuoksutapahtuman kärkijuoksijoita Kontiolahdella. Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen vei naisten 12 km sarjassa voiton ennen Saloisten Reippaan Emmi Erkkilää

”Tällaisessa helteessä juokseminen on aika kuluttavaa. Onneksi sain ennen lähtöä annettua pari juomapulloa matkan varrelle, jotta pystyi kolme sekuntia ottamaan nestettä. Se varmasti pelasti tänään”, Mäkäräinen sanoi maalissa. 

Tiukkaa kisaa miesten 12 kilometrillä

Miesten 12 kilometrillä Kontiolahden Urheilijoiden Joni Mustonen pystyi roikkumaan Puijon Mahtia edustavan Teemu Toivasen perässä pidempään kuin etukäteen uskoi. Maalissa miesten eroa oli 20 sekuntia. Toivanen otti nimiinsä uuden reittiennätyksen ajalla 45:38. 

”Oli vauhdikasta polkua tarjolla. Harvinaista herkkua, että pystyy reilusti alle neljän minuutin kilometrivauhtia polkujuoksukisoissa menemään. Joni vielä hiillosti aika pitkään perässä, niin oli mukava kisa”, viime vuosina maantiejuoksuissa meritoitunut Toivanen sanoi. 

”Oli erittäin hyvä veto itseltäni tänään. Kaksi-kolme kilometriä ennen maalia Teemu pystyi minut pudottamaan pitkillä suorilla. Siitä hivuttavasti ero kasvoi 20 sekuntiin”, ampumahiihdon B-maajoukkueeseen kuuluva Mustonen sanoi. 

”Juhlapäivä – näitä on odotettu”    
      
Lauantain Jaama MTB:stä ja sunnuntain Jaama Runista koostunut tapahtumaviikonloppu järjestettiin ensimmäistä kertaa. 

”Tänä ja viime kesänä korona on kurittanut tapahtumiemme kehittämistä, mutta tänä vuonna pääsimme kuitenkin testaamaan tapahtumaviikonloppukonseptia ensimmäisen kerran. Meillä on hyvät eväät ensi vuodelle, kun lähdemme rakentamaan tapahtumaviikonloppuun myös oheispalveluja ja luomaan niistä koko perheelle sopivia, myös viihdyttäviä kokonaisuuksia”, tapahtumia järjestävän Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen sanoo.     

Koronarajoitteiden aikaan kasvanut tapahtumien kaipuu näkyi myös osallistujista. 

”Tämä oli vuoden ensimmäinen kisa. Kyllä tämä oli juhlapäivä - on näitä odotettukin”, sanoi 12 kilometrin voittaja Teemu Toivanen. 

***

Voittajien haastatteluja:

Kontiolahti Outdoorin Facebook-sivuilla nähtävillä mm. seuraavien henkilöiden haastattelut: 
Petri Nevalainen, Joensuun Kataja (M, 5 km)
Alina Tikka, Joensuun Kataja (N, 5 km)
Venla Pyykkö, Liperin Hiihtoseura (N15, 5 km)
Kaisa Mäkäräinen, Kontiolahden Urheilijat (N, 12 km)
Teemu Toivanen, Puijon Mahti ja Joni Mustonen, Kontiolahden Urheilijat (M, 12 km)
Kaisa Pesonen (N, 24 km)
Antti Väkevä, Karelian Seikkailu-urheilijat (M, 24 km)

Lisätietoja: Tapahtuman johtaja Kimmo Turunen 050-5633480

Kuva: Kaisa Mäkäräinen ja Ville-Valtteri Karvinen, kuvaaja Petri Kiukas