11.06.2022

Kari Heikura vei voiton Jaama Runin 12 kilometrillä   

Polvijärven Urheilijoiden Kari Heikura voitti Jaama Runin 12 km kilpailun ennen Kontiolahden Urheilijoiden Joni Mustosta ja Puijon Mahdin Teemu Toivasta. Lasten sarjaan osallistuneiden suuri määrä ilahdutti järjestäjiä.  
Kuva tulossa

Joni Mustonen ja Kari Heikura olivat nopeimmat 12 kilometrillä. Ero Heikuran eduksi oli minuutti.

Polvijärven Urheilijoiden Kari Heikura voitti Kontiolahden Kontionpoluilla juostun Jaama Runin 12 kilometrin kilpailun ennen Kontiolahden Urheilijoiden Joni Mustosta ja Puijon Mahdin Teemu Toivasta. Voittomarginaali oli yli minuutti.  

“Joni lähti aika kovaa. Kolmen kilsan kohdalla rupesi vauhti tasoittumaan. Ajattelin, että lähden juoksemaan omaa rentoa vauhtia. Kymppiin asti tuli ihan hyvin, ja kaksi viimeistä kilometriä oli aika raskasta. Pikkuisen on vielä palautuminen kesken Karhunkierroksesta”, Heikura sanoi ja viittasi toukokuun lopussa järjestettyyn Suomen suurimpaan polkujuoksutapahtumaan, jossa Heikura sijoittui 83 kilometrin kilpailussa toiseksi.  

Naisten 12 kilometrillä voiton vei Imatran Urheilijoiden Heidi Horttanainen

“Olin kyllä ihan tyytyväinen, että jaksoin loppuun asti. Ihan pirteää menoa. Tämä on aika nopea reitti, ja saa vähän päälle neljän minuutin kilometrivauhtia painaa. Seinänousu oli kiva loppuun, jotta sai mehut pois jaloista,“ imatralainen sanoi.  

de Maeyer ja Karppinen 5 kilometrin valtiaat          

Kilpailun lyhimmän sarjan voitot menivät Kontiolahden Urheilijoiden nimiin. Naisten 5 kilometrin voittoon juoksi Rieke de Maeyer, joka ratkaisi tiukan kisan edukseen ennen Henna Lappia

Miesten voittajaksi kiirehti Kontiolahden Urheilijoiden Aleksi Karppinen. Hän alitti viime vuoden voittoajan liki kahdella minuutilla.  

“Maanantaina oli pitkän matkan suunnistuskisa, ja ensi viikonloppuna on Jukolan viesti, jossa on kovat tavoitteet. Halusin lyhkäisen kovan vedon tähän. Rata oli suht nopea, ja juoksu kulki mukavasti”, suunnistuksessa mikkeliläistä Suunnistusseura Navia edustava Karppinen sanoi.  

Karjalan Uimarit Triathlonin Lasse Hakulinen voitti miesten 24 kilometrin sarjan. Naisten nopein oli Leena Tiilikainen

Liki 30 osallistujaa lasten sarjassa 

Aikuisten ja nuorten sarjojen lisäksi tapahtumassa oli lapsille suunnattu Mini-Jaama –sarja. Kilometrin juoksulenkille ilmoittautui liki 30 lasta. Osalla oli huoltaja kulkemassa mukana.   

“Lasten suuri määrä oli päivän parhaita yllätyksiä. Matalan kynnyksen maksuton tapahtuma sai tänään perheitä liikkeelle vähän kauempaakin. Samanlaista lapsille maksuttoman tapahtuman konseptia kokeillaan huomenna ensimmäistä kertaa pyöräilyyn. Toivotaan, että tämän päivän hyvä tahti jatkuu ja aamulla saadaan ilmoittautumisia pyöräilyyn”, sanoo tapahtumaa järjestäneen Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen.