11.06.2023

Imatran Iiro Sairanen Jaama MTB:n pisimmän sarjan voittoon ennen joensuulaiskaksikkoa

Imatran Urheilijoiden Iiro Sairanen ja Karelian Seikkailu-Urheilijoiden Tanja Lindroos voittivat Jaama MTB:n 68 kilometrin sarjat Kontiolahdella. Jämsäläisen CycleClub Ilveksen Katri Rantanen ja Joensuun Dmitry Kadetov veivät nimiinsä 46 kilometrin sarjat. 24 kilometrillä voitot menivät Imatran Urheilijoiden Antti Kososelle ja Kontiolahden Urheilijoiden Johanna Pykäläiselle.
Kuva tulossa

Imatran Urheilijoiden Iiro Sairanen ja Aki Kosunen. Kuva J. Lautamatti.

Imatran Urheilijat veivät nimiinsä kaksi Jaama MTB:n sarjavoittoa Kontiolahden Kontionpoluilla.

Pisimmällä, 68 kilometrin reitillä voittoon ajoi Iiro Sairanen ja lyhimmällä, 24 kilometrin reitillä Antti Kosonen.

Miehet uusivat viime vuonna ottamansa voitot samoilla matkoilla.

“Todella törkeästi peesailin poikia ja sitten tässä lopussa mäessä ratkaisin. Mahdollisimman pienellä vaivalla voittoon. Varsin onnistunut ajo”, sanoi Sairanen Kontiolahden ampumahiihtostadionin seinänousuun ratkenneesta urakasta.

Nopeus tuo teknisyyttä

Antti Kosonen on tykästynyt Jaamankankaan nopeisiin reitteihin. Päivän kisassa miehen keskinopeus oli 27,5 kilometriä tunnissa.

“Tänään oli hyvä päivä. Jaksoi polkea hyvällä tasolla koko matkan. Tosi hyvä reitti. Vaikka siinä ei ole muiden kisojen teknisyyttä, niin kyllä teknisyyttä tulee, kun keskinopeus alkaa lähestyä kolmeakymmentä. Siinä pienetkin nyppylät alkavat tuntua erilaiselta”, Kosonen sanoi.