20.03.2023

Jaama Winter 25.-26.3.: Euroja juosten ja pyöräillen lasten ja nuorten hyväksi

Kontiolahti 150 vuotta -hengessä tapahtuma ohjaa hyväntekeväisyyspotin eurot Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykselle.
Kuva tulossa

Kontionpolut-reitistöllä ensi viikonloppuna järjestettävä Jaama Winter -tapahtuma haastaa paikallisia seuroja keräämään hyväntekeväisyyspottia lasten ja nuorten hyväksi.

”Kutsumme urheilu-, ulkoilu- ja muidenkin seurojen puheenjohtajia maksutta tapahtumaan. Lahjoitamme jokaisesta heidän keräämästään kilometristä euron Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykselle”, sanoo Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.

Lauantaina ohjelmassa on maastopyöräilyä 20 ja 40 kilometrin reiteillä. Sunnuntaina samoilla reiteillä juostaan 10 tai 20 kilometriä.

”Toiveena on tietysti, että viikonloppuna päästäisiin satoihin kilometreihin ja näin satojen eurojen pottiin”, Turunen sanoo.

Osa Kontiolahti 150 -teemavuotta    

Tämän vuoden Jaama Winter on osa Kontiolahden kunnan 150-vuotisjuhlallisuuksia.

Ensimmäisen kerran Jaama Winter järjestettiin koronarajoitusten aikaan suppeana kutsutapahtumana talvella 2021.

”Silloin testasimme ensimmäistä kertaa huolletun talvipolkuverkoston sopivuutta tapahtumiin. Palaute ja kokemukset olivat kiittäviä”, Turunen sanoo.

Turusen mukaan Pohjois-Karjalassa on valtakunnallisesti poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet maastohiihdon lisäksi talviaikaiseen maastopyöräilyyn ja poluilla juoksemiseen.

”Kontionpolkujen lisäksi useiden kilometrien huolletuille talvipoluille pääsee Lykynlammella ja Pärnävaaralla.”

Kummajainen tapahtumakalenterissa

Huolletuilla talvipoluilla järjestettäviä polkujuoksu- tai maastopyörätapahtumia ei koko maassa ole montakaan.

Turunen sanookin, että juoksijoille ja pyöräilijöille suunnatut talvipolkutapahtumat saavat tehdä pioneerityötä tunnettuuden lisäämiseksi.

”Tapahtumat ovat sinällään samankaltaisia kuin kesäajankin tapahtumat. Suurin osa lähtee mukaan nauttiakseen ulkoilusta ja yhdessä harrastamisesta rennoissa tunnelmissa. Toisaalta kilpakuntoilijoille tai -urheilijoille ne antavat hyvän mahdollisuuden kisaamiseen ja vaihtelua tuovaan tehoharjoitukseen.”  

---

INFO: Yhdistysten puheenjohtajat maksutta mukaan – ilmoittautuminen to 23.3. mennessä

  • Urheilu-, ulkoilu- ja muiden yhdistysten puheenjohtajat voivat ilmoittautua maksutta joko lauantain maastopyöräilyyn (20/40 km) tai sunnuntain juoksuun 10/20 km osoitteessa. Klikkaa tästä! 
  • Muille ilmoittautuminen Kontiolahti Outdoorin verkkokaupassa. Klikkaa tästä!