22.03.2021

Ensimmäinen Jaama Winter onnistui: Talvisten polkujen tapahtumille jatkoa Kontiolahdella 

Viikonloppuna ensimmäistä kertaa testatun Jaama Winter -tapahtuman kokemukset jättivät myönteisen maun osallistujille ja järjestäjille. Onnistunut kokeilu käynnisti saman tien ideoinnin tulevien vuosien tapahtumia varten.  
Kuva tulossa

Olli Korkeakoski sijoittui viidenneksi 20 km juoksussa. Kuva: Markku Hyttinen.

Kontiolahti Outdoorin tiedote 22.3.2021 

Kontiolahdella ensimmäistä kertaa järjestetty Jaama Winter –ulkoliikuntatapahtuma jätti järjestäjille hyvät lähtökohdat tapahtuman jatkokehittämiseen. Koronarajoitteiden takia kaksipäiväinen tapahtuma järjestettiin kutsutapahtumana, jossa oli alle 20 osallistujaa per päivä.  

—Alustavat kommentit tuotekehitykseen osallistuneilta pyöräilijöiltä ja juoksijoilta olivat erittäin myönteisiä. Keräämme osallistujilta palautteita vielä tarkemmalla kyselyllä ja odotamme sieltä antimia jatkokehitykseen. Ideointi tulevien vuosien tapahtumia varten on jo käynnistynyt, sanoo tapahtumaa järjestäneen Kontiolahti Outdoorin kehityspäällikkö Mika Okkonen.     

Ensimmäinen tapahtuma talvipoluilla 

Jaama Winter on ensimmäinen tapahtuma, joka järjestettiin Kontiolahden kunnan huoltamilla talvipoluilla.  

Okkonen kiittää Jaamankankaan puitteita. Hän korostaa, kuinka perusinfran on oltava olemassa, jotta tapahtumia voi järjestää.      

—Tässä tapahtumassa lähtökohtana on, että seudulle on rakennettu Kontionpolut-polkuverkosto ja että polkujen talvihuolto toimii. Näin järjestäjät voivat keskittyä tapahtumaan eikä infran rakentamiseen.   

Helmi-maaliskuussa 2022 uudestaan      

Okkonen suhtautuu toiveikkaasti siihen, että Jaama Winter saadaan järjestää vuoden päästä ilman nykyisiä koronarajoituksia.  

—Ajankohtaa sommitellaan helmi-maaliskuulle. Reittien, osallistujamäärien ja tapahtuman tarkemman sisällön osalta paletti on auki, mutta kehitystä ja uuttakin haetaan.   

Kesäkuun alkuun suunniteltujen Jaama MTB– ja Jaama Run –tapahtumien osalta tilanne on vielä auki.  

—Järjestelyjen osalta meillä on aika lailla kaikki omissa käsissämme, emmekä ole kriittisten palvelujen osalta riippuvaisia ulkoisista palveluista. Tämä antaa meille hieman jouston mahdollisuutta aikataulun osalta. Jos koronarajoitteet hellittävät, meillä voi olla mahdollisuus järjestää tapahtumat suht nopeallakin aikataululla, vaikka se ei markkinoinnin kannalta optimiratkaisu olisikaan, Okkonen sanoo. 

Lisätietoa:  

Kuvat